Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Yritykset tukevat liikuntaa suunnittelematta

Helsinki, 5.6. 2012

Suomalaisten henkilöstöliikunnassa kaikki vaikuttaa olevan ensi silmäyksellä hyvin. Kuntoliikuntaliiton barometrin mukaan työpaikkojen liikuntainvestoinnit jatkavat kasvuaan. Tuoreet luvut lähestyvät 200:aa euroa henkeä kohti, kun ensimmäisessä barometrissa kymmenen vuotta sitten luku oli 80 euroa.

Kuntoliikuntaliiton henkilöstöliikunnan päällikkö Matleena Livson iloitsee siitä, että yksikään kyselyn vastaajista ei ole seuraavien kahden vuoden aikana vähentämässä satsauksiaan. Henkilöstön omavastuu on puristettu 15 prosenttiin.

Livson kuitenkin kääntää hanasta kylmää vettä: henkilöstön liikunta ei ole suunnitelmallista eikä tavoitteellista, ja seurantaa ei ole.
–Tämä ei vastaa nykyaikaista johtamistapaa, hän arvioi.

Pohjola Terveyden johtava asiantuntija Ossi Aura liittää liikunnan johtamisen koko työhyvinvoinnin ja henkilöstöjohtamisen kuvioon.
–Jos muu konsepti on levällään, kuinka liikunta etenisi?

Auran tutkimusten mukaan vajaassa kolmanneksessa suomalaisista työpaikoista työhyvinvointi on strategisella tasolla kunnossa.
Palveluja myyvän Event Brokers EBS:n kehitysjohtaja Tommy Sarjan mukaan paljon voi päätellä siitä, kuka tulee neuvottelemaan asiasta. Jos mukana on johtoa ja henkilökunnan edustajia, yleensä matkassa on myös näkemystä.


Henkilöstöliikunta johdon käsiin

Henkilöstöliikunnan ohjaaminen on muuttunut kymmenessä vuodessa huimasti. Aiemmin viidenneksessä työpaikoissa asioista vastasi johto, nyt määrä on kolme neljästä. Häviäjänä on ollut henkilöstöhallinto, jolle on jäänyt valmistelu ja toimeenpano. Työterveyshuolto on joutunut kehittäjänä lähes täysin paitsioon.

Matleena Livson sanoo, että tutkimuksen mukaan johdon epätietoisuus tuen kohdistamisessa on kasvamassa.

Tukimuodoissa liikuntasetelien voittokulku jatkuu. Seteleitä käytetään paljon kuntokeskuksissa. Yksittäisten lajien ykkönen on kuitenkin uinti.
Tutkimus osoittaa, että puutteistaan huolimatta henkilöstöliikunta lisää väen liikuntaa ja vetää passiivisia kohti harrastuksia.

Henkilöstöliikuntabarometrin toteutti TNS Gallup. Kyselyssä haastateltiin 150 työpaikan edustajia ja reilua 550:tä palkansaajaa.

(STT)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi