Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Vimpelin turmakuski ajoi trukkia jo aiemmin

Vaasa, 24.5. 2012

Vimpelin onnettomuudessa trukkia kuljettanut 16-vuotias poika on poliisin mukaan kuljettanut trukkia aiemminkin.Poika oli viime kesänä päässyt ajamaan laitetta samassa rautakaupassa, jossa tapahtui tiistaina toisen 16-vuotiaan hengen vienyt onnettomuus.

Syitä onnettomuuteen olivat poliisin mukaan trukin hyvä kiihtyvyys ja kova nopeus.
–Trukilla ajettiin täysiä, tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkuri Etelä-Pohjanmaan poliisista kuvailee.

Koeajon perusteella turmatrukin huippunopeus on 19–20 kilometriä tunnissa.


Matkustaja putosi korjausliikkeistä

Työelämään tutustumis- eli tet-jaksolla olleet pojat ottivat trukin käyttöön, kun työtä ohjannut henkilö oli poistunut hetkeksi paikalta. Poliisin mukaan työnohjaaja oli antanut pojille kuormaustehtävän muttei lupaa käyttää trukkia. Pojat poistuivat trukilla pihalta yleiselle tielle. Kun trukkia ohjannut poika menetti ajokin hallinnan, osittain ohjaamon ulkopuolella istunut matkustaja putosi tielle ja jäi trukin alle.

Syynä trukin hallinnan menetykseen saattoi poliisin mukaan olla ohjausvirhe ja poika olisi pudonnut tielle korjausliikkeiden seurauksena.
Työsuojelusäännösten mukaan trukin kuljettajan on oltava vähintään 18-vuotias. Jos työsuhdetta ei ole, trukkia voi kuljettaa myös traktorikortin omistaja. Tällainen ajolupa pojalla poliisin mukaan on.


Ei valtakunnallisia ohjeita

Tet-jaksot ovat osa peruskoulun opetussuunnitelmaa. Koulut tiedottavat vastuukysymyksistä ja muista pelisäännöistä oppilaille ja yrityksille kirjallisesti ja suullisesti. Varsinaisia yhteisiä valtakunnallisesti jaettavia kirjallisia ohjeita ei ole.

Vimpelin yhteiskoulun rehtori Marko Timo kertoo, että jokaisella työpaikalla on oppilaita varten vastuuhenkilöt. Koulun yhteyshenkilöinä toimivat opinto-ohjaajat.

–Surullisen tapauksen takia on tullut mieleen, että työnantajia täytyisi ohjeistaa kirjallisesti tarkemmin, seinäjokisen Toivolanrannan koulun opinto-ohjaaja Eero Klemola sanoo.

 

(STT)

 

 

Lue lisää:

» Työharjoittelussa ollut koululainen kuoli Vimpelissä

» Vimpelin trukkiturman syy mahdollisesti liian kova vauhti

 

 

Kuvan trukki ei liity tapaukseen.» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi