Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Vuoden ergonomiapalkinnon voittaja pitää työpaikat Suomessa työhyvinvoinnin avulla

11.11.2011


Suomen Ergonomiayhdistys myönsi vuoden 2011 Ergonomiapalkinnon Suunto Oy:n Lean 2011 hankkeelle ergonomian huomioon ottamisesta uuden tuotantotavan ja työpisteratkaisun yhteistoiminnallisessa suunnittelussa. Palkinnon luovutti 3T Ratkaisut Oy.

Suunto Oy:ssä syksyllä 2010 käynnistyneessä Lean 2011 -hankkeessa on kehitetty työtehtäviä ja työpisteitä osana tuotantojärjestelmän suunnitteluprosessia. Tavoitteena on ollut parantaa tuottavuutta ja työntekijöiden hyvinvointia sekä vähentää sairauspoissaoloja. Hankkeessa on toimittu yhteistyössä yrityksen suunnittelijoiden, alihankkijoiden, työterveysaseman henkilökunnan ja työntekijöiden kanssa, ja käytetty hyväksi ergonomian tietolähteitä ja ergonomiastandardeja.


Työviihtyvyyttä lisättiin kokonaisvaltaisella työympäristön parantamisella

Uudessa ratkaisussa on kokoonpanotyötä laajennettu aiemmin ositetusta työstä tuotekokonaisuuden kokoonpanoon. Näin on kehitetty työn sisältöä ja vähennetty yksipuolisten työliikkeiden kuormittavuutta. Paikalleen sidotun istumatyön sijaan on luotu liikkuvampaan seisomatyöhön perustuva työpisteratkaisu. Työpistekalusteet on tehty sähkömoottoreilla helposti säädettäviksi ja  aiempaa joustavammin tarpeen mukaan muunneltaviksi. Materiaalien kulkua ja käsittelyä sekä järjestyksen ylläpitoa on helpotettu mm. varastorobottien ja läpivirtaushyllyjen avulla. Uudessa varastojärjestelmässä kaikki varastolaatikkoiden nostot ja siirrot voidaan tehdä optimaalisella nostokorkeudella. Ilmastointiin on tehty muutoksia pakkauspölyn poistamiseksi työskentelyalueelta. Ratkaisujen toimivuutta on testattu käyttöönottovaiheessa työpisteiden prototyyppien avulla, ja työmenetelmien ergonomiaa on viimeistelty työterveysaseman henkilökunnan ja työntekijöiden tiiviissä yhteistyössä.

Hankkeessa on voitu toteuttaa monia työtä helpottavia ratkaisuja pohtimalla ja suunnittelemalla niitä hankkeen alusta alkaen. Raskaita ja yksitoikkoisia töitä on automatisoitu, ja vaativia manuaalisia tehtäviä kehitetty ergonomian periaatteiden mukaisesti. Hankkeessa on toteutettu menestyksellisesti suunnittelijoiden, työterveyden asiantuntijoiden ja henkilökunnan yhteistyötä. Tuloksena tuottavuus ja laadun hallinta ovat parantuneet, ja tilojen käyttö on tehostunut ja selkeytynyt. Työterveysaseman tekemän seurannan perusteella ovat työperäiset sairauspoissaolot vähentyneet. Yrityksen työntekijät ovat kokeneet työn monipuolistumisen ja dynaamisuuden lisääntymisen myönteisenä kehityksenä. Kaikkiaan on yritys tehnyt onnistunutta ja esimerkillistä kehitystyötä haasteellisessa toimintaympäristössään tuotannon ja työpaikkojen pitämiseksi Suomessa.

Ergonomiapalkinto luovutettiin Suomen Ergonomiayhdistyksen seminaarissa "Ergonomiaa kunnossapitoon” Työterveyslaitoksella Helsingissä 11.11.2011.

(Suomen Ergonomiayhdistys)

  

 

 

 

 

Ergonomiapalkinto
Suomen Ergonomiayhdistys ry (ERY) myöntää vuosittain ergonomiapalkinnon jollekin henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, jonka tuote, palvelu, toiminta tai teko on myönteisellä tavalla edistänyt ergonomia-asiaa. Palkittu toiminta tai tuote vaikuttaa myönteisesti tehokkuuteen, tuotteen tai menetelmän käytettävyyteen ja/tai turvallisuuteen työssä, kotona tai vapaa-aikana.

Suomen Ergonomiayhdistys ry (ERY)
ERY on ergonomiaa työssään soveltavien ihmisten sekä ergonomiaa edistävien yhteisöjen yhdistys. ERY:n tehtävänä on välittää tietoa ergonomian alueen toiminnasta, luoda yhteyksiä alan tutkijoiden, kehittäjien ja soveltajien välillä sekä tehdä ergonomian periaatteita ja käytännön sovelluksia tunnetuksi suurelle yleisölle. ERY:n tarkoituksena on edistää alan tutkimusta, koulutusta ja tiedonvälitystä sekä tukea käytännön ergonomiatyötä. Lisätietoja www.ergonomiayhdistys.fi. ERY:n perustajajäseniä (v. 1985) ovat Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus ja aiemmin toiminut Tuottavuuskeskus.

3T Ratkaisut Oy
Vuoden 2011 Ergonomiapalkinnon lahjoittaja 3T Ratkaisut Oy on työturvallisuuden, työympäristön ja työterveyden kehittämisen alueella toimiva asiantuntijayritys, joka mm. kehittää menetelmiä, toimintamalleja ja verkkopalveluja sekä tarjoaa asiantuntijapalveluja ja koulutusta. 3T Ratkaisut on myös ERY:n yhteisöjäsen. Lisätietoa www.3tratkaisut.fi

Suunto Oy
Suunto Oy on yksi johtavista urheilulaitteiden suunnittelijoista ja valmistajista. Muotoilustaan, tarkkuudestaan ja luotettavuudestaan kiitetyissä Suunnon tuotteissa rannekellomainen ulkonäkö ja käytettävyys yhdistyvät lajikohtaisten tietokoneiden ominaisuuksiin. Yrityksen palveluksessa on yli 500 työntekijää eri puolilla maailmaa, ja sen tuotteita viedään yli 100:n maahan. Suunnon pääkonttori sijaitsee Vantaalla, jossa työskentelee noin 300 henkeä. Yritys on Amer Sports Oyj:n tytäryhtiö. Lisätietoa www.suunto.com  
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi