Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Pelkät kehityskeskustelut eivät riitä 17-29-vuotiaille

Helsinki, 31.8.2011

Hyvä pomo ei säästele sanojaan, kun nuori työntekijä onnistuu. Rakentavaa kritiikkiäkin saa antaa. Näin sanoivat 17–29-vuotiaat vasta julkaistussa tutkimuksessa.

Tällaisia pomoja on nuorten mielestä kuitenkin suhteellisen harvassa. Lähes 70 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että esimiehet eivät anna riittävästi palautetta.

–Firmassa saatetaan ajatella, että onhan meillä kehityskeskustelut. Nuoret kuitenkin toivovat epävirallista palautetta työn lomassa, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta.

Tulosten mukaan nuoret haluavat kuulla pärjäämisestään usein ja monipuolisesti. Heillä ei ole – eikä voikaan olla – samaa itsevarmuutta kuin 40-vuotiailla.

–Nuori tarvitsee koutsausta siinä, tekeekö hän asiat oikein ja onko esimies tyytyväinen häneen, liiketoimintajohtaja kertoo.


Ikä lisää vaatimuksia

Nuorten mukaan hyvällä esimiehellä on myös aikaa selittää, miksi asiat tehdään niin kuin tehdään. Myös oppimisen jano on nuorilla kova.
–Nuoret eivät halua tehdä vain yhtä asiaa, vaan kokeilla monipuolisesti eri tehtäviä, Salminen-Kultanen sanoo.

Pääasiassa hyvään esimiestyöskentelyyn oli törmännyt 55 prosenttia kyselyyn vastanneista. Yli 26-vuotiaista enää 37 prosenttia piti kohtaamaansa esimiestyötä pääasiassa hyvänä.

–Kun ikää ja kokemusta karttuu, vaatimustaso esimiestyötä kohtaan lisääntyy, mutta niin lisääntyy nuorten saama vastuukin.

Yritysten on helppo pehmitellä, että nuoret ovat saaneet mielikuvansa median kautta. Tutkimuksen mukaan taustalla on kuitenkin paljon omia ja kavereiden kokemuksia.

Salminen-Kultasen mielestä nuoria palkkaavilla työnantajilla on suuri vastuu koko toimialan jatkosta.
–Miettikää, että 16–17-vuotiaat tekevät työharjoitteluidensa perusteella päätöksiä siitä, mitä he lähtevät opiskelemaan.

Taloudellinen tiedotustoimisto ja T-Media haastattelivat yli 1700 nuorta ihmistä alkukesällä. Sähköisen lomakkeen täyttäneet olivat lukiolaisia, ammatti- ja korkeakouluopiskelijoita sekä jo työelämään siirtyneitä nuoria.


(STT)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi