Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Henkilökohtaisten suojainten merkinnöissä ja käyttöohjeissa paljon puutteita

24.1.2011

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueiden suorittama valtakunnallinen henkilökohtaisten suojainten markkinavalvontahankkeen loppuraportti on valmistunut. Tarkastukset tehtiin loka-marraskuussa 2010. Suojaimia tarkastettiin maahantuovissa sekä myyvissä erikoisliikkeissä, rautakaupoissa ja tavarataloissa. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 70 kohteeseen.  Silmien- ja kuulonsuojaimia tarkastettiin yhteensä 381 kappaletta.

Silmiensuojaimista 32 prosentissa ja kuulonsuojaimista 46 prosentissa oli merkinnät ja käyttöohjeet täysin kunnossa. CE-merkki puuttui 14 prosentista silmiensuojaimia ja kahdesta prosentista kuulonsuojaimia. Käyttöohje puuttui suomeksi 13 prosentista tarkastettuja silmiensuojaimia, ruotsiksi 22 prosentista ja kokonaan 5 prosentista. Käyttöohjeet puuttuivat suomeksi 9 prosentista, ruotsiksi 9 prosentista ja kokonaan kahdesta prosentista tarkastetuista kuulonsuojaimista. Tämän lisäksi silmänsuojaimien käyttöohjeista 26 prosentissa ja kuulosuojainten kuudessa prosentissa oli puutteita.

 - Tulokset osoittavat, että suojainten merkinnöissä ja käyttöohjeissa on paljon puutteita. Asian korjaamiseksi on perusteltua syytä ryhtyä muihinkin toimenpiteisiin kuin pelkästään jakelijoiden tiloissa tehtäviä pistokoeluontoisia tarkastuksia, arvio henkilösuojainten markkinavalvontahankkeen puheenjohtaja, tarkastaja Reijo Kallio.

 

(Aluehallintovirasto)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi