Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työsuojelupiiri: työhyvinvointiin liittyvät yhteydenotot lisääntyneet

Kysymykset häirinnästä, syrjinnästä, väkivallan uhkasta ja haitallisesta psykososiaalisesta kuormittumisesta Uudenmaan työsuojelupiirin arkea

Uudenmaan työsuojelupiirin tekemän raportin mukaan viime vuonna työsuojelupiiriin tuli 549 asiakasaloitetta, jotka koskivat huonoa kohtelua, haitallista psykososiaalista kuormittumista tai väkivallan uhkaa. Työturvallisuuslaki uudistui vuonna 2003, jolloin lakiin kirjattiin työnantajan velvollisuus puuttua häirintään ja epäasialliseen kohteluun sekä haitalliseen kuormitukseen. Vuonna 2003 aloitteita tuli 519 ja 2004 vuonna 459 kappaletta.

Kuvio 1 Työhyvinvointiin liittyvät yhteydenotot vuosina 2003-2005 Lähde: Uudenmaan työsuojelupiiri

490 häirintään ja epäasialliseen kohteluun liittyvistä aloitteista 30 tapausta on käsitelty työsyrjintänä. Kyseisten aloitteiden määrä on kasvanut aiemmista vuosista muiden tapauksien hieman vähentyessä (kuormittuminen 33, työyhteisöongelmat 14, väkivalta 14). Työsyrjintänä eteenpäin vietyjen poliisille tehtyjen syyteilmoitusten tai esitutkintapausten määrä tuplaantui viime vuonna aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Syrjintä tarkoittaa, että työnantaja asettaa työnhakijan tai työntekijän epäedulliseen asemaan sellaisten seikkojen vuoksi, jotka liittyvät hänen henkilöönsä, taustaansa tai yksityiselämäänsä eikä työhön.

>> Uudenmaan TSP:n Tyhy-ryhmän raportti 2006 (pdf, 45 kt, 3 sivua)

(3T jp)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi