Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Turvallisuusalan ykkösmessutapahtuman suosio jatkuu

13.9.2010

Kansainväliset Turvallisuus-, Kiinteistöturvallisuus- ja Työhyvinvointi-messut pidettiin Tampereella 8.–10. syyskuuta 2010. C-halli oli avoinna myös lauantaina 11. syyskuuta, jolloin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjesti Vapaaehtoispäivän. Pohjoismaiden johtavaan turvallisuusalan messutapahtumaan tutustui 12 325 messuvierasta. Näytteilleasettajia oli 251. Messut esittelivät kattavasti kaikki turvallisuuden, kiinteistöturvallisuuden ja työhyvinvoinnin osa-alueet sekä alan uusimmat tuotteet ja palvelut. Messuilla pidettiin myös lukuisia seminaareja ja tietoiskuja.


– Turvallisuusalan johtava messutapahtuma oli onnistunut kokonaisuus. Messut tarjosivat hyvän tilaisuuden tutustua laajasti alan uusimpaan tekniikkaan, tuotteisiin ja palveluihin. Myös messujen ohjelmatarjonta oli erittäin runsas ja monipuolinen, joten alan ammattilaisilla oli erinomainen mahdollisuus päivittää osaamistaan seminaareissa ja tietoiskuissa. Suomen Aktiivitieto Oy:n messuilla tekemän kävijätutkimuksen mukaan 95 prosenttia messuvieraista koki messujen vastanneen odotuksia, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

 

Leo Suomaa avasi messut

Ylijohtaja Leo Suomaa sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosastolta pohti messujen avauspuheessaan muunmuassa sitä, miten suomalaiset saataisiin jaksamaan töissään iloisina, toimintakykyisinä ja tuottavina eläkeikään asti. Hänen mukaansa Suomessa on selvitysten mukaan maailman parhaat työsuojelun rakenteet, mutta sillä saadaan aikaan vain keskinkertaisia tuloksia.

Turvallisuus 2010 -messut avasi STM:n Leo Suomaa
Kuva: Tampereen messut / Kirsi Kontio


- Muutama vuosikymmen sitten töissä edelleen olevien ikäluokkien aloitellessa työuraansa keskimäärin jokaisena työpäivänä joku menetti henkensä työpaikkatapaturmassa. Nyt on päästy sentään jo siihen, että kuukaudessa on vainajaton viikko. Hyvistä tuloksista huolimatta haasteita riittää. Kun tarkasteltavaksi otetaan kaikki työtapaturmat, kehitys on polkenut paikallaan viimeiset kymmenen vuotta, sanoi Leo Suomaa puheessaan.

Suomaan mukaan tulisikin kysyä, ovatko työtapaturmat enää osuvin mittari kuvaamaan työoloja tai ohjaamaan työolojen kehitystä. Pyörein luvuin puolet Suomessa eläkkeelle siirtyvistä työntekijöistä jää parhaassa työiässään työkyvyttömyyseläkkeelle ja puolet ikänsä perusteella vanhuuseläkkeelle.

- Tapaturmantorjuntakeinot eivät välttämättä lisää työhyvinvointia, mutta työhyvinvointitoimet vähentävät myös työtapaturmia, Suomaa kiteyttää.Eero Korhonen palkittiin hyvän työelämän puolestapuhujana

Työ Terveys Turvallisuus -lehti jakoi messuilla perjantaina 10.9. tunnustuksen Hyvän työelämän puolestapuhujalle. Kunniakirjan sai Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija, diplomi-insinööri Eero Korhonen, joka on tehnyt yli kolmenkymmenen vuoden mittaisen uran Työterveyslaitoksessa erityisosaamisenaan työsuojelu ja työturvallisuus. Korhonen on toiminut kouluttajana Suomessa ja muualla Euroopassa. Hän on sillanrakentaja, yhteistyön tekijä, joka on ollut lenkkinä moneen suuntaan: esimiehiin, työntekijöihin, työterveyshuoltoon, viranomaisiin, henkilönsuojainten myyjiin ja muihin asiantuntijoihin. Korhonen on omalta osaltaan pidentänyt suomalaisten työuria: hän jäi juuri eläkkeelle 64-vuotiaana. TTT-lehden tunnustus jaettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2009 sen sai vanhempi tutkija, sosiaalipsykologi Jari Hakanen ja vuonna 2008 psykologi Sirkku Kivistö.


Turvallisuusuutiset.fi ja 3T Ratkaisut Oy mukana messuilla

Turvallisuusuutiset.fi oli messuilla mukana näkyvällä lontoolaisbussilla.

Turvallisuusuutisten osastolla juhlistettiin myös Työsuojelupäälliköt ry:n ja 3T:n syvenevää yhteistyötä ja ristittiin uusi palvelu Työsuojelupäällikkö.fi.

Maljankohotuspuheessaan yhdistyksen puheenjohtaja Kaarina Kuisma houkutteli jäsenkuntaansa verkkopalvelun käyttäjiksi helpottamaan arjen työtään. Kuisma kiitteli ylipäänsä 3T:n palvelujen helppokäyttöisyyttä ja selkeyttä, sisällön pätevyydestä tinkimättä.

Toiminnanjohtaja Jukka Tamminen kertoi juhlaväelle myös eduista, mikäli yhdistyksen jäsen hankkii käyttöönsä Ts-päällikkölisenssin, joka on Työsuojelupäällikkö.fi:n maksullinen lisäpalvelu.


Turvallisuuden suurtapahtuma järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2012

Turvallisuus-messut toteutettiin nyt jo kahdennentoista kerran. Messuilla oli esillä pelastustoimi, organisaatioiden pelastustoiminta, ympäristöturvallisuus, työturvallisuus, tuotannon ja toiminnan turvallisuus, rikosturvallisuus ja omaisuuden suojaaminen, tietoturvallisuus sekä henkilöturvallisuus. Kolmannen kerran pidetyillä Kiinteistöturvallisuus-messuilla esiteltiin monipuolisesti turvallisuustoimintaan, rakenteelliseen turvallisuuteen, sähköisiin turvajärjestelmiin, turvallisuuden valvontaan ja alan koulutukseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Työhyvinvointi-messut järjestettiin myös kolmatta kertaa. Tapahtuma tarjosi vastauksia muun muassa työssä jaksamiseen ja työn mielekkyyden kehittämiseen.

Kansainväliset Turvallisuus-, Kiinteistöturvallisuus- ja Työhyvinvointi-messut toteutetaan seuraavan kerran 5.−7. syyskuuta 2012 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.


(Tampereen Messut Oy ja Turvallisuusuutiset.fi)

 

Turvallisuus 2010 -messuihin tutustui yli 12 000 messuvierasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jukka Tamminen Työsuojelupäälliköt Ry:stä esitteli Työsuojelupäällikkö.fi -sivustoa
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi