Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Lounais-Suomen aluehallintovirasto kehottaa kansalaisia varautumaan häiriötilanteisiin

  Tiedote 3.8.2010, Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Viime viikon Asta-myrskyn aiheuttamia vahinkoja korjataan edelleen Savossa. Lounais-Suomi säästyi tällä kertaa myrskyltä, mutta sen vaikutukset olisivat voineet ulottua myös Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan. Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaita ukkospuuskia voi esiintyä tulevana keskiviikon vastaisena yönä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kehottaa kansalaisia varautumaan ”kotivaralla” pitkäkestoisiin sähkökatkoksiin ja muihin häiriötilanteisiin. Kotitalouksista tulisi löytyä elintarvikkeita, vettä, lääkkeitä, muita tarvikkeita sekä radio ja paristoja vähintään viikon tarpeiksi.

Maatalouden tuotantolaitoksia ja erityisesti lypsykarjatiloja kehotetaan varautumaan sähkökatkoksiin riittävän tehokkailla aggregaateilla. Varavoimajärjestelmien tarkoituksena on turvata maidon jäähdytys sekä veden saanti.

Pitkäkestoisissa häiriötilanteissa ja niiden kehittyessä pyritään asiasta tiedottamaan viranomaistiedottein. Yleisradion kanavilta ja Ylen Teksti-TV:n sivulta 866 saa tietoa häiriötilanteesta ja sen kestosta. Sähkökatkoksiin on varauduttava paristoradiolla.

Lisätietoja:
Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen johtaja Ilkka Horelli, 040- 488 0633
Maatalouden varautumisesta lisätietoja antaa läänineläinlääkäri Tapio Palmu, 040-502 5510
» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi