Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työsuojeluun liittyviin arviointielimiin uudistuksia

3.6.2010 

Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyisi jatkossakin hakemuksesta työsuojelusäännöksissä säädettyjen koneiden, työvälineiden, henkilösuojainten tai muiden vastaavien laitteiden vaatimustenmukaisuuden arviointielimet, jotka toimisivat Euroopan unionin lainsäädännössä tarkoitettuina ilmoitettuina laitoksina tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 3. kesäkuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina.

Arviointielimen olisi haettava sosiaali- ja terveysministeriöltä hyväksymistä, jotta se voisi toimia arviointitehtävässä ilmoitettuna laitoksena. Ministeriön päätös määrittelisi tarkemmin sen, mitä laiteryhmiä ja vaatimustenmukaisuuden arviointimenettelyjä arviointielin tekisi. Uusi laki korvaisi nykyiset, pääosin asetustasoiset säännökset nostamalla ne lain tasolle. Säännösten sisältöön ei tulisi merkittäviä muutoksia.

Esitettyyn lakiin kirjattaisiin selkeästi arviointielimen rooli ja vastuu silloin, kun se hoitaa julkisia hallintotehtäviä. Kaikki arviointielimet eivät välttämättä ole viranomaisia, mutta jatkossa hyvän hallinnon ja riittävän oikeusturvan vaatimukset koskisivat myös niiden toimintaa.

Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1. marraskuuta 2010.

(STM)
 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi