Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Sähköpätevyyksien koulutusvaatimukset täsmentyneet

  01.06.2010

Työ- ja elinkeinoministeriön vahvistamat muutokset sähköalan töitä koskevaan KTM-päätökseen 516/1996:een astuivat voimaan 31.5.2010.

Suurin muutos koskee tarvittavan koulutuksen määrittelyä sähköpätevyyksissä ja 11§:ssä. Koulutusvaatimukset on ajantasaistettu vastaamaan nykyistä ja samanaikaisesti myös vanhaa opintojärjestelmää. Nykyisen opintojärjestelmän mukaisten tutkintojen nimikkeet eivät enää kuvaa samalla tavalla kuin ennen tutkintoon sisältyvien sähkövoimatekniikan opintojen määrää. Siksi KTM-päätöksen edellyttämät sähköopintojen määrät on jouduttu kuvaamaan aiempaa yksityiskohtaisemmin opintoviikkojen ja –pisteiden avulla. Uusittu KTM-päätös ei kuitenkaan oleellisesti muuta henkilöarviointilaitoksen jo nyt soveltamaa käytäntöä pätevyystodistusten myöntämisessä.

Samassa yhteydessä on tarkennettu ja yksinkertaistettu itsenäiseen työhön kelpoiseksi katsottavan henkilön (11§) työkokemusvaatimuksia. Uusien sähköturvallisuustutkintojen voimassaoloaika on lyhennetty viiteen vuoteen. Oman asunnon sähkötöissä ns. kelpoisuustodistus edellytetään nyt kaikilta koulutustasosta riippumatta.

(Tukes)
 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi