Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Lumenpudottaja tarvitsee suojalasit putoamissuojainten lisäksi

Helsinki, 22.2.2010 

Katolla olevat lumi ja jää on pudotettava alas, jos niistä voi olla vaaraa kiinteistön käyttäjille ja ohikulkijoille. Katolla työskentelevillä lumen ja jään pudottajilla on putoamisvaaran lisäksi silmätapaturmien vaara, mikä jää usein huomiotta. Silmiin voi lentää jääsiruja, kun jäätä hakataan pois räystäiltä. Katolla työskentelevien tuleekin käyttää putoamissuojainten lisäksi myös suojalaseja.

Sankamalliset suojalasit soveltuvat parhaiten katolle jäänpoistotöihin. Suojainmallia valittaessa tulee huomioida myös vallitsevat sääolot, kuten tuulen aiheuttama viima ja auringon häikäisy. Kasvonmuotoja myötäilevät suojalasit suojaavat viimalta ja tummennetut suojalasit auringonsäteilyltä. Työssä saa käyttää vain suojalaseja, joissa on CE-merkki ja kehyksessä merkintä EN 166.

Liian tiiviisti kasvoille istuvat suojalasit eivät ole suositeltavia, koska niiden linssit huurtuvat helposti. Hyvin tummia linssejä ei myöskään suositella, jotta työskentely olisi turvallista pilvisellä säällä.

Työterveyslaitos muistuttaa, että vuosittain työssä sattuu noin 10 000 silmätapaturmaa, joista suurin osa voitaisiin ehkäistä silmiensuojainten käytöllä. Silmätapaturmien määrä on kymmenesosa kaikista työssä sattuvista tapaturmista.

Työsuojeluviranomaiset ovat antaneet ohjeistusta putoamisriskin hallinnasta lumenpudotustyössä.

(Työterveyslaitos)
 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi