Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kolme kuoli lumiturmissa viikonvaihteessa

  Kuopio, 28.2. 2010

Ainakin kolme ihmistä kuoli viikonvaihteessa lumen aiheuttamissa onnettomuuksissa. Kaksi kuoli pudottaessaan lunta katolta ja yksi jäätyään pudonneen lumimassan alle.

Onnettomuuksien saama julkisuus ilmeisesti vähensi turmia sunnuntaina, kerrottiin hätäkeskuksista. Silti sunnuntainakin useita ihmisiä tippui katoilta eri puolilla maata.

Täsmällisiä lukuja ei ole, mutta ilmeisesti putoamistapauksia on viime päiviltä ainakin sata.

Sunnuntain kuolemantapaus sattui Kouvolan Valkealassa, kun mies oli pudottamassa lunta omakotitalon terassilta. Lumi lähti vyörymään katolta ja hautasi miehen.

Edellispäivänä katolta pudonnut lumenluoja kuoli Leppävirralla. Asikkalassa pudonneen lumen alle kuoli mies, joka ei ollut lumitöissä.
Myös läheltä piti -vaaratilanteita sattui. Esimerkiksi Turussa lastenvaunuissa ollut poikalapsi jäi lumen alle Hirvensalon laskettelukeskuksessa, kertoi Turun Sanomat.

Töölön sairaalaan Helsingissä tuotiin iltapäivään mennessä yksi katolta pudonnut. Lahdessa mies pääsi kodistaan vasta pelastuslaitoksen avulla, kun ulko-oven eteen pudonnut lumi esti ulospääsyn.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa hoidettiin viikonvaihteessa noin 30 katolta pudonnutta. Sielläkin tilanne rauhoittui sunnuntaina. Pohjois-Savossa hätäkeskuksen mukaan tapauksia oli vielä sunnuntaina kolme.
Etelä-Savossa pudonneita ei ollut enää yhtään, vaikka heitä edellispäivänä vietiin hoitoon lukuisia. Hätäkeskuksen päivystäjä kiitteli, että uutisoidut onnettomuudet saivat ihmiset harkitsevammiksi.

Oulun seudun yhteispäivystyksestä kerrottiin, että sinne tuotiin sunnuntaina kaksi potilasta. Lapissa tiedossa ei ollut yhtään tapausta, ei myöskään Varsinais-Suomessa.

Hätäkeskuksista tähdennettiin, että katolta putoaminen on useimmiten hyvin vakava asia. Ranka- ja raajamurtumat vaativat pitkäaikaista hoitoa.


Mies roikkui pää alaspäin turvavaljaissa Kouvolassa

Turvavaljaat pelastivat katolta liukastuneen miehen Kouvolan Elimäellä. Mies oli maanantaiaamuna omakotitalon katolla lumitöissä, kun hän horjahti ja putosi.

Hän jäi roikkumaan pää alaspäin turvavaljaiden varaan. Lumitöissä ollut toinen mies ei onnistunut kiskomaan valjaiden varassa sinnittelevää kaveriaan ylös. Mies ehti roikkua ilmassa noin kymmenen minuuttia, kunnes pelastuslaitos saapui paikalle.

Katolta oli noin viiden metrin pudotus maahan. Valjaiden ansiosta mies vältti loukkaantumisen.


Vapaavuori puolustautui


Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) puolusteli Ylen haastattelussa muutaman päivän takaista kehotustaan luoda lumet katolta. Hänen mukaansa viranomaiset ovat nimenomaan korostaneet työturvallisuutta.

–Pitäisi olla itsestään selvää, että katolle meneminen ilman asiantuntemusta ja tarpeellisia turvajärjestelyjä on asia, jota itse kunkin pitää miettiä, Vapaavuori sanoi Ylelle.

(STT)
 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi