Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kova vastuuasema työssä lisää masennusriskiä

  Helsinki, 2.12. 2009

Vastuullinen asema työelämässä lisää selkeästi masennuksen ja alkoholiriippuvuuden riskiä. Työterveyslaitoksen pitkäaikaistutkimuksessa havaittiin, että vastuun lisääntymiseen liittyy usein stressiä ja kuormitusta, jotka voivat vaikuttaa mielenterveyshäiriöiden kehittymiseen.

Kovissa vastuuasemissa työskentelevien riski mielenterveyshäiriöihin nousi yli kaksinkertaiseksi, jos työntekijällä oli myös monipuolisia työtehtäviä. Haastavat ja vastuulliset tehtävät voivatkin muodostaa ansan. Psykologi Matti Joensuun mukaan vaikutusmahdollisuudet saattavat kiehtoa, mutta samalla työn ikävät puolet eli kova vastuu ja sitoutumisen vaatimus voivat unohtua.

Teollisuuden työntekijöitä koskevassa tutkimuksessa seurattiin metsäteollisuuden työntekijöiden sairastavuutta 15 vuoden ajan. Tutkimus käynnistyi vuonna 1986. Tutkimuksessa mukana olleista nelisen prosenttia sai hoitoa vaativan mielenterveyshäiriön seuranta-aikana.

Aiempien tutkimusten mukaan vaikutusmahdollisuudet työssä ovat lähinnä lisänneet henkistä hyvinvointia. Nämä tutkimukset ovat koskeneet vain lyhyttä ajanjaksoa.

>Lue lisää

(STT ja Turvallisuusuutiset.fi)
 


Pitkään jatkuvana työn haasteet ja vastuu lisäävät masennusriskiä. Lyhyellä aikavälillä ne kuitenkin voivat lisätä henkistä hyvinvointia.» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi