Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Ajaja kuoli menettäessään nostimen hallinnan

2006

Työntekijä ajoi ala-asentoon laskettua henkilönostinta alaspäin pitkin rakenteilla olevan pysäköintitalon kerrosten välistä kierreramppia. Ajettaessa nostolavaa kierreramppia alaspäin oli yksi nostolavan neljästä pyörästä irti alustasta rampin geometrisesta muodosta johtuen. Toinen etupyöristä nousi jossain ajon vaiheessa ilmaan ja pyörän hydrauli moottorin jarruttava vaikutus katosi. Toisen pyörän jarrutusvoima muuttui toista pyörää vapaasti pyörittäväksi. Tällöin tilanne muuttui hallitsemattomaksi nopeuden kiihtyessä, eikä jarrutusmahdollisuutta enää ollut. Rampilla ajaja menetti nostimen hallinnan. Nostin ohjautui rampin keskiosassa olevaa kuilua kohti. Se osui tilapäisiin kaiteisiin, rampin ajoaukon ajoreunan pilariin ja syöksyi lopulta kuiluun pudoten useita kerrosvälejä.

Ajoreitistä ei ollut tehty vaaratekijöiden arviointia, mikä olisi selvittänyt matalan kulkukorkeuden ja ajoluiskan poikittaisen kaltevuuden. Henkilönostimen rakenne oli sopimaton kierreajoluiskalle. Työntekijällä ei ollut myöskään sellaista koulutusta eikä kokemusta, että hän olisi tiennyt rakenteellisista tekijöistä, jotka estävät ajoa kierreluiskalla.

Nostolavalle ei ollut tehty määräaikaistarkastuksia eikä työmaalla käyttöönottotarkastusta. Urakoitsija ei ollut ilmoittanut urakkasopimuksen velvoitteiden mukaisesti henkilönostinta tiedoksi työmaan pääurakoitsijalle.

(Työsuojelupiirit ja Turvallisuusuutiset.fi)

 » Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi