Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Kuolemaan johtanut putoaminen työlavan työtasolta

Helsinki, 10.8.2007

Peltiseppä putosi työlavalta sen työtason konsolijatkeen vanerin irrotessa tasolta. Tapaus oli jo toinen samanlainen tapaus muutaman vuoden sisällä. Konsolijatkeilla on tapahtunut myös muita vakavia työtapaturmia.

Helsingin Tehtaankadulla oltiin tekemässä vesikaton korjausta. Työtä varten oli toimitettu työmaalle hammastankomaston varassa kiipeävä henkilönostin (työlava). Työlavassa oli jatkettava konsolilevennys, johon paikan päällä rakennettiin työtaso vanerilevyistä. Levyjen jatkos ei ollut tuen kohdalla ja taso pääsi irtomaan, kun työntekijä seisoi sen päällä. Tapauksen jälkeen tehdyissä työsuojelutarkastuksissa havaittiin myös muilla työmailla vakavia puutteita työlavojen teleskooppijatkeiden työtasoissa.

Konsolijatkeiden työtasojen tulee olla riittävän lujia ja niiden reunoilta putoamisen tulee olla estetty. Konsolijatkeiden työtasot on tehtävä valmistajien yksityiskohtaisten ohjeiden mukaisesti.

Työsuojelupiirin näkemyksen mukaan ongelma juontuu tarpeesta rakentaa paikalla osia henkilönostimeen. Usein laitteiden käyttäjillä ei ole riittävää ammattitaitoa henkilönostimen työtasojen rakentamiseen. Työsuojelupiiri pitääkin tärkeänä, että laitteiden valmistajat yhdessä niitä käyttävien rakennusliikkeiden kanssa kehittävät toimivat esivalmisteiset ratkaisut konsolilevitysten työtasoiksi.

Uudenmaan työsuojelupiirissä lisätietoja maston varassa nousevien työlavojen turvallisuusasioista antavat Harri Patrikainen ja Jan Rosqvist.

 

(Uudenmaan työsuojelupiiri)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi