Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Työmaasurman syynä nostoliinojen hankautuminen poikki

Helsinki, 29.1.2007

 
Rakennustyömaalla työskennellyt mies kuoli maanantaina työtapaturmassa saamiinsa vammoihin Helsingissä. Onnettomuus sattui Hakamäentie 1 kohdalla olevalla työmaalla kolmen aikaan iltapäivällä.

Mies oli onnettomuushetkellä muutamien metrien korkeudessa olevassa nostokorissa, kun sen päälle tippui toistaiseksi tuntemattomasta syystä painava teräspalkki. Hänet toimitettiin välittömästi Töölön tapaturma-asemalle, missä hän kuitenkin menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisi tulee tutkimaan tapausta kuolemansyyn ja työtapaturman tutkintana Helsingin poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikössä.

 
(STT)

 

Helsingin Ruskeasuolla olevalla rakennustyömaalla oltiin asentamassa teräksistä noin 1400 kg painavaa ja noin 8 metriä pitkää HQ-palkkia. Palkki oli kiinnitetty nostoliinoilla, jotka hankautuivat poikki. Liinoissa ei käytetty kulmavahvikkeita.

Nostoliinojen kunto
 tulee tarkastaa ennen nostoa. Arkistokuva
 >> Katso kuva

Nostoliinojen käyttö aiheuttaa monentyyppisiä ongelmia, joista erityisen vaarallisia ovat nostettavan taakan vakauden säilyttäminen ja palkkien terävien reunarakenteiden liinoille aiheuttamat viillot ja vastaavat materiaalivahingot. Näistä syistä johtuen työsuojelupiiri suositteleekin nostokorvakkeiden tai vastaavien nostoraksien kiinnitysmahdollisuuksien käyttöä elementeissä.

Elementtirakentamisen turvallisuusmääräyksissä on annettu selvät määräykset nostojen turvallisuuden varmistamiseksi. Rakennesuunnittelijan tehtävänä on  osaltaan huolehtia, että elementtiasennustyöt on toteutettavissa kaikilta osin turvallisesti. Suunnittelussa on annettava tiedot elementtien turvallisesta nostosta ja käsittelystä. Elementin nostokohta on määritettävä yksityiskohtaisesti ja elementit tulee nostaa asennussuunnitelman ja elementin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Teräselementtirakentamisessa on erityisesti edellytetty kiinnittämään nostoapuvälineet suunnittelijan ohjeiden mukaisiin paikkoihin.

Rakennuttajan tulee aina antaa suunnittelutoimeksianto, jossa on oltava vaatimus työturvallisuuden huomioon ottamisesta elementtirakentamisessa.

 

(Uudenmaan työsuojelupiiri)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi