Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Jo yli 320 000 työturvallisuuskorttia

Helsinki, 1.2.2007

 

Valtakunnallisen työturvallisuuskortin suosio jatkuu. Tammikuun lopussa työturvallisuuskorttien määrä ylitti jo 320 000 kappaleen rajan. Kursseja on järjestetty viiden vuoden aikana yhteensä yli 17 365.

 

www.tyoturvallisuuskortti.fi

Osoitteessa www.tyoturvallisuuskortti.fi voit mm. etsiä järjestettäviä korttikoulutuksia

 

– Korttikoulutukseen on viiden vuoden aikana osallistunut jopa kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin mitä etukäteen arveltiin. Kortin suosiota osoittaa, että yksin viime vuoden aikana yli 100 000 ihmistä osallistui korttikoulutukseen. He olivat sekä yritysten esimiehiä että työntekijöitä kaikkialla Suomessa, kertoo Työturvallisuuskeskuksen toimitusjohtaja Jorma Löhman.

Viime vuoden aikana jokaisena arkipäivinä eri puolilla Suomea oli käynnissä keskimäärin 15 työturvallisuuskorttikoulutustilaisuutta, joissa oli läsnä yhteensä keskimäärin 300 ihmistä.

Työturvallisuuskortti soveltuu erityisen hyvin ns. yhteisillä työpaikoilla tapahtuvien alihankintatöiden työturvallisuustason kohottamiseen.

 

Työturvallisuuskortin hallinto nyt Työturvallisuuskeskuksessa

Työturvallisuuskortin hallinto siirtyi viime syksynä Tapaturmavakuutuslaitosten liitolta Työturvallisuuskeskukselle.

– Nyt työturvallisuuskorttitoimintaa ohjaa ja kehittää Työturvallisuuskeskuksen hallituksen asettama työturvallisuuskorttitoimikunta. Siinä ovat edustettuina keskeiset työmarkkinajärjestöt, työpaikat ja vakuutusala, toimitusjohtaja Löhman kertoo.

Työturvallisuuskeskus pyörittää jatkossa korttihallinnon lisäksi edelleen myös koulutuksen laadunvalvontaa ja aineistontuotantoa.

Työturvallisuuskorttirekisterin ylläpito on niin ikään siirtynyt Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK:ltä Työturvallisuuskeskukseen.

  

Täydennyskoulutus käynnistynyt

Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta. Sen jälkeen kortin haltijan on suoritettava puolen päivän pituinen täydennyskoulutus.

– Ensimmäiset kortit vanhenivat jo viime syksynä samaan aikaan, kun täydennyskoulutus käynnistyi, kertoo Työturvallisuuskorttitoimikunnan puheenjohtaja, ABB:n turvallisuuspäällikkö Paavo Hirvikoski.

Neljän tunnin täydennyskurssi keskittyy erityisesti turvalliseen työskentelyyn yhteisellä työpaikalla. Mukana on myös käytännönläheisiä esimerkkejä ja ongelmatilanteita. Pyrkimys on aiempaa toiminnallisempaan koulutukseen.

Hirvikoski arvioi, että laaja täydennyskoulutus käynnistyy toden teolla vuonna 2008. Silloin täydennyskoulutukseen on tulossa jo lähes 20 000 työturvallisuuskortin suorittanutta henkilöä, joiden vuonna 2003 suoritetut työturvallisuuskortit menevät vanhaksi.

– Viiden vuoden aikana työturvallisuuskorttikoulutus on saatu mielestäni varsin hyvään kuntoon. Suuri kysyntä on pystytty tyydyttämään. Nyt on tullut aika paneutua kehitystyöhön. Esillä ovat muun muassa kortin ulkomaankelpoisuus sekä alakohtaiset sovellutukset.

Teollisuuslähtöistä työturvallisuuskorttia voitaisiin Hirvikosken mielestä hyvinkin kehittää niin, että se soveltuu nykyistä paremmin esimerkiksi rakennustyömaille ja palvelualoille näiden alojen erityisriskien mukaisesti.

 

300 000. työturvallisuuskortti palveluohjaaja Päivi Skarpille

Työturvallisuuskortin 300 000. suorittaja on nokialainen palveluohjaaja Päivi Skarp, mikä julkistetaan Työturvallisuuskeskuksen järjestämässä työturvallisuuskorttikouluttajien seminaarissa 1.2.2007 Helsingissä.

– Kävin oman työpaikkani järjestämän työturvallisuuskorttikurssin lokakuun lopulla Tampereella. Se oli antoisa päivä, jonka päätteeksi järjestettiin myös tentti, Skarp kertoo.

Kurssi antoi Skarpin mielestä hyvät perustiedot työturvallisuusasioista. Tapausesimerkit työturvallisuuskorttikurssille oli valittu siivousalalta. Tämä lisäsi opetuksen kiinnostavuutta ja tiedon perillemenoa.

– Työturvallisuus on ehdottoman tärkeä asia työelämässä. Suosittelen kaikille lämpimästi työturvallisuuskorttikoulutusta, koska se avaa silmiä ja herättää ajattelemaan turvallisuusasioita, Skarp toteaa.

Skarp toimii Lassilan & Tikanojan palveluksessa olevien siivoojien esimiehenä Melia Oy:n myllyssä Nokialla.

– Uskon, että kurssista on siivoojille paljon hyötyä käytännön työssä. Esimerkiksi minun työpaikallani vanhan myllyn alueella on paljon sellaisia työkohteita, joissa on oltava varovainen ja työturvallisuusasiat tulee ottaa tarkasti huomioon.

Skarpille itselleen työturvallisuuskorttikurssi oli hyvä kertaus käytännön työturvallisuusasioihin, sillä hän on opiskelee työn ohessa turvallisuustekniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisessä ylipistossa.

 

(Työturvallisuuskeskus)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi