Käyttäjätunnus

Salasana


» 3T LAKISEURANTA
Pysy mukana lain muutoksissa!
» REKISTERÖIDY ja tilaa viikottainen uutiskirje!
» 3T KOULUTTAJALISENSSI Lisävirtaa turvallisuuskoulutukseen!Valtion parhaat työpaikat palkittiin työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistämisestä

Etelä-Karjalan verotoimisto ja Kuopion yliopisto voittivat Kaiku-palkinnon

Valtiokonttorin tiedote  8.11.2006

 

Suunnitelmallinen, monipuolinen ja tuloksellinen työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden kehittäminen olivat kriteereitä, joiden perusteella Etelä-Karjalan verotoimisto ja Kuopion yliopisto valittiin tänä vuonna valtion parhaiksi työpaikoiksi. Kunniamaininnat myönnettiin Tullilaitokselle, Turun yliopistolle ja Puolustusvoimiin kuuluvalle Pohjoisen maanpuolustusalueen esikunnalle.

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma jakoi Valtiokonttorin myöntämät Kaiku-palkinnot keskiviikkona 8.11.2006 Valtiokonttorin Verkkopäivillä Helsingin Paasitornissa. Neljännen kerran järjestettyyn kilpailuun osallistui kaikkiaan 21 valtion työyhteisöä.

 
Osallistava kehittäminen ja hyvä työergonomia parantavat työssäjaksamista

Henkilöstön monipuolinen osaamisen kehittäminen ja toimitilojen uudistaminen työntekoa tukevaksi toivat ykkössijan Kaiku-kilpailun työhyvinvointisarjassa Etelä-Karjalan verotoimistolle, jonka toimipaikat ovat Lappeenrannassa, Imatralla ja Parikkalassa. Henkilöstön kanssa yhdessä toteutettu strategialähtöinen työympäristön kehittämishanke on synnyttänyt toimintamallin, jota on alettu hyödyntää myös muualla verohallinnossa. Tiedonkulun ja johdon henkilöjohtamistaitojen parantaminen sekä koko henkilöstön osallistuminen kehittämistyöhön on lisännyt koko työyhteisön työssäviihtymistä sekä vähentänyt stressiä ja työn henkistä rasittavuutta. Ylitöitä Etelä-Karjalan verotoimistossa ei ole tehty vuoden 2001 jälkeen.

Näyttöpäätetyöskentelyn ergonomian parantaminen nosti Kuopion yliopiston Kaiku-kilpailun työturvallisuussarjan voittajaksi. Kuopiossa kehitetty ERGGI – ergonomiaa näyttöpäätetyöhön on käytännönläheinen toimintamalli, jonka avulla yliopiston henkilöstön selkä- ja niskavaivoista johtuvia sairauspoissaoloja on saatu alennettua merkittävästi. Kuopion yliopistossa koulutettiin yhdessä työterveyshuollon kanssa yli 40 sisäistä työergonomian asiantuntijaa, erggiä, toimimaan työtovereiden oppaana mm. ihanteellisen istuma-asennon löytämisessä ja sopivien työtuolien ja -pöytien valinnassa. Tuotteistettua ERGGI-mallia hyödynnetään jatkossa myös muilla valtion työpaikoilla.

 
Työhyvinvoinnin kunniamaininnat henkilöstöasioiden kehittämisestä

Kaiku-kilpailun työhyvinvointisarjassa jaettiin kaksi kunniamaininta. Toisen sai Tullilaitos, joka on edistänyt koko henkilöstön työhyvinvointia määrätietoisesti monella tasolla aina 1990-luvun alusta lähtien. Erityisesti tavoitteiden selkeys ja esimiehen tuen tärkeys sekä osallistumismahdollisuudet näkyvät Tullilaitoksen työtyytyväisyysmittauksissa seikkoina, joiden kehittämisellä on ollut merkitystä henkilöstön työssäjaksamiselle. Ilmapiirikartoitusten purkamiseen Tullilaitoksessa on luotu yhteinen työkalu, joka helpottaa asioista keskustelemista ja jatkokehittämistä.

Toinen kunniamaininnan saaneista valtion työpaikoista oli Turun yliopisto, jossa henkilöstöjohtamisen ja esimiesjärjestelmän kehittäminen on nostettu tulevaisuuden kannalta tärkeiksi menestystekijöiksi. Yliopiston johtoa vahvistettiin vastikään nimittämällä kolmas vararehtori, jonka keskeiseen toimenkuvaan kuuluu henkilöstö- ja työhyvinvointiasiat. Nimitys on ensimmäinen laatuaan yliopistomaailmassa.

 
Riskienhallinnan vaikuttavuuden ja turvallisuusjohtamisen kehittäminen toi kunniamaininnan

Kaiku-työturvallisuuspalkintosarjan kunniamainintoja jaettiin yksi ja se myönnettiin Oulussa sijaitsevalle Pohjoisen maanpuolustusalueen esikunnalle. Organisaation kehittämishanke ?Riskeistä vaikuttavuuteen Puolustusvoimissa? paneutui riskienhallinnan vaikuttavuuden ja turvallisuusjohtamisen kehittämiseen. Hanke synnytti uudenlaisen kokonaisturvallisuuden johtamismalliin koko Puolustusvoimien käyttöön.

 
Vuoden palveluntuottajalle palkinto hyvästä työhyvinvoinnin kehittämisestä asiakasorganisaatioissa

Tänä vuonna palkitaan myös ensimmäistä kertaa Vuoden palveluntuottaja. Palkinnon saajaksi valittiin tänä vuonna Action in Management Suomi Oy. Kunniamaininnat myönnettiin HumanFocus Oy:lle ja Tiedonvalo Oy:lle.

Vuoden palveluntuottaja -palkinto jaetaan Valtiokonttorin ylläpitämän palveluntuottajaverkoston jäsenelle, jolla on ollut runsaasti onnistuneita, korkeatasoisia toimeksiantoja valtionhallinnossa. Asiakkaiden suositukset, hyvä laatuseurantapalaute ja näyttö työhyvinvoinnin kehittymisestä asiakasorganisaatioissa toivat voiton Action in Management Suomelle.

Valtiokonttorin palveluntuottajaverkosto on kaikille avoin verkosto, joka koostu työhyvinvointi- ja riskienhallintapalveluiden tuottajista. Verkostoon kuuluu erilaisia, sekä suuria että pieniä palveluntuottajia, mm. eri alueiden koulutusyhtiöitä, konsulttitaloja sekä yksittäisiä kouluttajia ja asiantuntijoita.

 

--

Kaiku- eli kaikki kunnossa työpaikalla on Valtiokonttorin työnantajapalvelu, jonka tavoitteena on tukea valtion työyhteisöjen kehittämistä toimiviksi, turvallisiksi ja hyvinvoiviksi. Kaiku-kilpailun avulla halutaan nostaa esiin uusia toimintamalleja ja kiinnittää huomiota työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden merkitykseen osana valtion virastojen ja laitosten johtamista. Voittajille myönnetty 5 000 euron arvoinen Kaiku-palkintoraha on tarkoitettu käytettäväksi työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden jatkokehittämiseen.

 

 >> Lue myös artikkeli Valtion työtehtävät entistä motivoivampia

 

(Valtiokonttori)» Lue miten parannat työturvallisuutta ja työhyvinvointia työpaikallasi: www.ecoonline.fi

< Edellinen | Seuraava >

<< Takaisin


Palvelun tarjoaa: EcoOnline Oy


Bookmark and Share

© EcoOnline Oy Ilmoita virhe tai anna palautetta. Työturvallisuus, työterveys ja työhyvinvointi
info@turvallisuusuutiset.fi | 046 712 1133 | Tekniikantie 14, 02150 Espoo | www.ecoonline.fi